Alles voor de wimper- en wenkbrauwstylist

Wimperserum vergelijking - de beste wimpergroeimiddelen

Langere wimpers met een wimperserum

 

Lange & volle wimpers in 6 weken?!

We waren in eerste instantie sceptisch over de werking van wimperserums toen wij met dit fenomeen in aanraking kwamen. Maar toen wij drie jaar geleden Aphro Celina zelf probeerden waren we toch snel overtuigd. Inmiddels hebben we ook de Beautylash Eyelash Growth Booster, het M2Beauté Eyelashes Activating Serum en het Talika Lipocils Expert Serum in ons assortiment. En onze klanten vertellen ons keer op keer: Het Werkt Echt! Maar hoe werken wimpergroeiserums dan en wat zijn de verschillen tussen de serums? Lees verder en we leggen het je uit.

Wimperserum Review

 

 

Hoe werken Wimpergroeimiddelen?

Er zijn drie soorten wimperserums:

 
1

Wimpergroeiserums die gebruik maken van prostaglandines

De hype van Wimperserums  is begonnen rond 2008 met de lancering van Latisse. De fabrikant van Latisse (Allergan) merkte tijdens de ontwikkeling van een medicijn tegen staar dat de werkzame stof bimatoprost (een prostaglandine)  wimpers langer,  donkerder en voller maakte!

In Amerika mogen cosmetische producten geen medische resulaten (zoals langere wimpers) claimen en daarom is Latisse daar enkel op doktersvoorschrift te verkrijgen.  In Europa is het gebruik van prostaglandines voor cosmetisch gebruik wel toegestaan.  In de producten M2Lashes, Beautylash en Aphro Celina wordt met  veel succes de werkzame stof isopropyl Cloprostenate gebruikt. Klinische studies hebben bewezen dat deze stof de haarwortels van wimpers (her)activeert en de groeifase van de wimpers verlengt. 

2

Wimperserums die gebruik maken van peptides

Omdat Allergan een patent heeft op het actieve ingrediënt bimatoprost en varianten hiervan zijn er in de Verenigde Staten geen concurrende producten met dezelfde werking. Allergan heeft namelijk alle concurrenten zoals Revitalash, LiLash en RapidLash gedwongen het gebruik van deze gepatenteerde stoffen te stoppen.

De fabrikanten van deze produkten maken sindsdien gebruik van zogenaamde peptides in hun receptuur. Klanten van deze producten geven in hun product reviews aan dat hun wimpers er iets langer, mooier en gezonder uitzien. Er zijn echter geen klinische studies beschikbaar waarin wordt bewezen dat peptides wimpers verlengen Wij beschouwen producten die peptides bevatten zoals Talika en Revitalash daarom eerder als een tussenvorm van wimperconditioners en  wimpergroeiserums.

3

Wimperserums die gebruik maken van oliën 

Een groot aantal wimperserums maakt geen gebruik van prostaglandines of peptides. Deze wimperconditioners bevatten verschillende oliën  en andere verzorgende bestanddelen en  kunnen de wimpers er mooier en glanzender uit laten zien, maar ze verlengen de wimpers niet. Daarmee zijn deze condtioners overigens vaak een goed alternatief voor de duurdere wimperserums met peptides. Voorbeelden hiervan zijn Marie-José Lash& Brow Rejuvenator, Mavala Double Lash en Refectocil Longlash Gel.

 

 

 

De bestverkochte wimperserums van Nederland en Vlaanderen op een rijtje:

Hieronder vind je een overzicht van de populairste wimperserums. Wij hebben bij elk product een link geplaatst naar reviews van het serum op Amazon sites, zodat je product reviews van echte klanten kan lezen.

 

 
Revitalash

1. Revitalash Advanced Wimperserum

Revitalash heeft een belangrijke rol gespeeld bij het promoten van wimpergroeimiddellen in Nederland en Belgie. Dit wimperserum maakt sinds 2013 gebruik van peptides en claimt overigens niet dat het wimpers verlengt. Een flacon van 3,5 ml Revitalash Advanced Wimperserum kost €109, dus €31 per ml. Het product heeft een stevige fanbase zoals je kunt zien aan de hoeveelheid product reviews op Amazon.de:

Reviews Revitalash

 

M2Beauté Eyelash Activating Serum

2. M2Beauté Eyelash Activating Serum

Dit wimperserum op basis van prostaglandines is marktleider in Duitsland. Het is een zeer effectief wimpergroeimiddel zoals je kunt zien aan het aantal positieve reviews op Amazon.de. Een flesje M2Lashes Eyelash Activating Serum 5ml kost €95, dus €19 per ml.

Reviews M2Lashes

 

Aphro Celina Eyelash

3. Aphro Celina Eyelash Serum

Aphro Celina Eyelash is een Duits wimpergroeimiddel op basis van prostaglandines dat vooral in beautysalons verkocht wordt. Het heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding: het serum kost €49,90 voor 3 ml, omgerekend €16,6 per ml.

Reviews Aphro Celina.

 

Talika Lipocils Expert

4. Talika Lipocils Expert

Het Franse Talika was een van de eeste aanbieders van wimperserums. Dit product bevat peptides, en in de product reviews zie je een wisselend beeld: voor de een werkt het wel, voor de ander niet. Het serum kost €39,95 voor 10 ml, dus omgerekend zo'n €4 per ml. Het is daarmee een prima alternatief voor Revitalash. 

Reviews Talika Lipocils Expert

 

 
Beautylash Growth Booster

5. Beautylash Eyelash Growth Booster

Dit Oostenrijkse wimperserum is zeer effectief door het gebruik van prostaglandines. Een flacon van 4 ml kost €74,95. Daarmee kost 1ml zo'n 18,75 euro. Dit wimperserum is zeker het proberen waard als je de product reviews leest: 

Reviews Beautylash Growth Booster

 

Mavala Double Lash

6. Mavala Double-Lash

Deze wimperconditioner zorgt voor gezonde en glanzende wimpers. Hierdoor kunnen je wimpers er ook iets langer uitzien, maar in werkelijkheid zijn ze niet gegroeid. Een flesje van 10ml kost €17,95, dus €1,80 per ml.

Reviews Mavala Double Lash

 

Refectocil Longlash Gel

7. Refectocil Longlash Gel

Het gebruik van RefectoCil LongLash Gel voorkomt dat je wimpers en wenkbrauwen droog en breekbaar worden helpt ze bij het behouden van hun volledige natuurlijke lengte. Inhoud: 7 ml. Voldoende voor ongeveer 250 applicaties. Een flesje van 7ml kost €11,95, dus €1,71 per ml.

Reviews Refectocil Longlash Gel

 

Marie-José Brow Lash Rejuvenator

8. Marie-José Brow & Lash Rejuvenator

De verzorgende bestanddelen van deze wimperconditioner zijn rijk aan voedingstoffen en verbeteren de gezondheid van je wimpers en wenkbrauwen. Een flesje van 10ml kost €12,95, dus €1,30 per ml.

Reviews Marie-José Rejuvenator

 

 

Welk wimperserum moet ik kiezen?

Als je gaat voor wimperverlenging dan heeft Aphro Celina Eyelash ongetwijfeld de beste prijs/kwaliteit verhouding. Maar ook met de producten van M2Beauté en Beautylash ga je zeker tevreden zijn. Zelf adviseren wij zelden een wimperserum met peptides, daarvoor is de kans dat het serum geen wimperverlengende werking heeft naar onze mening net iets te groot. Maar desalniettemin zijn er wel degelijk klanten die baat hebben gehad bij een dergelijk wimperserum. Wil je het zelf eens proberen dan is Talika Lipocils Expert een goede en voordelige keus. Als wimperverlenging niet noodzakelijk is maar je "gewoon" gezonde glanzende wimpers wilt dan is een wimperconditioner zoals Marie-José Brow&Lash Rejuvenator een optie, dan heb je al voor € 1,30 per ml een goed product.