Alles voor de wimper- en wenkbrauwstylist

Wimpers en Wenkbrauwen verven

Hoe gebruik ik wenkbrauwverf, wimperverf en de toebehoren? Lees hier nuttige tips voor het verven van wenkbrauwen en wimpers!

 

1

Maak je wimpers schoon

Reinig je wimpers en wenkbrauwen grondig met een oogmake-up reiniger zonder olie, zelfs als je geen make-up op hebt is het nodig om je wimpers en wenkbrauwen te ontvetten. Als ze helemaal schoon zijn maak je ze met een watje goed droog.

 

2

Bescherm je huid

Doe een beetje afdekcreme op (de ruwe kant van) een wimperblaadje en “plak” dit onder het oog om verkleuring van de huid tegen te gaan. Let op! Zorg dat de crème niet op je wimperhaartjes komt want dan “pakt” de verf niet meer. Als je allergisch bent voor de crème kun je kiezen voor de siliconen pads. Die blijven zonder crème goed zitten en zijn ook nog eens herbruikbaar.

 

3

Meng de verf

Knijp 2 cm verf uit het tubetje in een schaaltje. Meng hier 10 druppels vloeibare ontwikkelaar (oxidant) door of 15à 20 druppels crème ontwikkelaar. Meng het geheel tot een gladde substantie.

4

Breng de verf aan

Breng nu de verf op de wimpers aan, het is belangrijk dat je je ogen goed dicht houdt tijdens het verven. Als je ook je wenkbrauwen wilt verven herhaal dan stap 3 en breng de verf op de wenkbrauwen aan. Veeg met een wattenstaafje de overtollige verf die buiten je wenkbrauw terecht is gekomen weg. Richtlijnen voor de inwerktijd, 10 minuten voor wimpers en 5 tot 10 minuten voor wenkbrauwen, afhankelijk van de gewenste tint, hoe langer de inwerktijd, hoe donkerder het resultaat.

5

Verf verwijderen

Veeg met een schoon en droog watje de verf van je wimpers en wenkbrauwen, daarna nog een keertje met een vochtig watje. Mocht er onverhoopt toch wat verf op de huid zijn gekomen kun je dit verwijderen met tintremover. De kleur blijft tot zes weken mooi!