Wimperwensen.com wordt Marie-Jose.co!

Make-up tips voor wenkbrauwen

Hoe gebruik ik wenkbrauwpoeder, wenkbrauwsjablonen een wenkbrauwpotlooden wenkbrauwgel? Lees hier nuttige make-up tips voor mooie wenkbrauwen!

1

Zorg voor een spiegel die goed verlicht is.

Om de gevoeligheid te verminderen en het verwijderen van de stugge wenkbrauwhaartjes makkelijker te maken is het aan te raden je wenkbrauwen te modelleren vlak nadat je een warme douche hebt genomen, dan zijn de haartjes zachter.

 

2

Bepaal begin en einde wenkbrauwen

eyeproportionsVoor je gaat modelleren is het belangrijk te bepalen waar je wenkbrauwen moeten beginnen en eindigen.

Pak een potlood en houdt dit rechtop langs je neusvleugel. Waar de punt van het potlood wijst, is waar je wenkbrauw moet beginnen. Vervolgens meet je waar de wenkbrauw zou moeten eindigen, van de hoek van je neus langs je ooghoek. Het hoogste punt valt net naast de lijn die loopt van de neus langs de iris en daarna buigt het naar beneden waarbij de wenkbrauw taps toeloopt.

 

3

Breng je wenkbrauwen in model

Om de haartjes tussen de wenkbrauwen te verwijderen gebruik je het best een Precision shaper. Je kunt je wenkbrauwen in model brengen door de overtollige haartjes met een pincet te verwijderen. Kam de wenkbrauwhaartjes richting de haargrens met je Wenkbrauwkammetje en modelleer je wenkbrauwen voorzichtig.

4

Wenkbrauwen vormen en kleuren

Daarna is het tijd om je wenkbrauwen te accentueren. Voor een natuurlijke look gebruik je Wenkbrauwpoeder. Voor een dramatische look gebruik je een Wenkbrauwpotlood. Om een mooie symmetrische vorm te krijgen kun je Wenkbrauwsjablonen gebruiken.

En als je wenkbrauwen dan helemaal perfect in model zitten wil je dat natuurlijk ook graag zo houden. Om ze te fixeren gebruik je een Wenkbrauwgel.


Hieronder zie je een instructiefilmpje van Ardell: