Alles voor de wimper- en wenkbrauwstylist

FAQ

Privacy
Digitale factuur
Betaalmogelijkheden
Verzending en levering
Ruilen en retourneren


Privacy


[terug]

Wimperwensen vindt de bescherming van persoonsgegevens zeer belangrijk. Wij dragen er dan ook zorg voor dat de informatie die je ons verstrekt vertrouwelijk wordt behandeld. Jouw privacy blijft gewaarborgd.
Wanneer je via onze website bestelt, hebben we natuurlijk een aantal gegevens nodig. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij jouw bestelling afhandelen en je op de hoogte houden van de status van jouw bestelling. De persoonlijke gegevens die je hiervoor invult, worden door ons uitsluitend gebruikt voor het verwerken van jouw bestellingen. Wimperwensen geeft je gegevens nooit aan derden.


Digitale factuur


[terug]

Wil je een factuur? Vergeet dan niet een account aan te maken. Je kunt dan zelf je factuur afdrukken. Zo voorkomen wij onnodig gebruik van papier.

Als je bent ingelogd op de Wimperwensen site, kun je steeds je laatste orders zien onder de button 'Mijn Account'.


Hoe kan ik betalen bij Wimperwensen?


[terug]

Voor veilige online betalingen werkt Wimperwensen samen met de Cardgate en Paypal. Deze gerenommeerde instellingen garanderen je een 100% veilige afhandeling van jouw betaling.

Je bestelde artikelen kun je gemakkelijk en direct afrekenen met iDeal, Bancontact/Mister Cash, Bankoverschrijving, Paypal, Mastercard, Visa of Bankoverschrijving.

Indien je wilt betalen met creditcard dan hoef je geen Paypal rekening te hebben. Aan de linkerkant van het Paypal betaalscherm zie je de logo's van Mastercard en Visa. Klik op het linkje 'Doorgaan' en je kunt betalen.


Verzending en levering


[terug]

Wimperwensen levert in Nederland en België uit voorraad. Als je de bestelling voor 15u hebt geplaatst wordt deze dezelfde dag nog verzonden met Post.nl of BPost. Normaliter heb je de bestelling dan binnen 2 werkdagen in huis.

Wij rekenen standaard 3,95€ verzendkosten. Wil je graag je bestelling met track&trace verstuurd krijgne dan betaal je 4,95€ voor je totale bestelling.


Ruilen en retourneren


[terug]


Garantieregeling

Wanneer je aangekochte artikel een defect vertoont of niet voldoet aan de overeenkomst dan kun je het binnen 2 maanden na ontvangst kosteloos terugsturen naar Wimperwensen. Stuur nooit een artikel terug naar Wimperwensen zonder ons hier vooraf via de online klantenservice van op de hoogte te brengen. Bij deze melding dien je het artikelnummer op te geven en het defect. Het artikel kun je daarna terugsturen naar: Wimperwensen Klantenservice, Postbus 1227, 6201 BE  Maastricht (Nederland)

Wimperwensen zal bij ontvangst direct een nieuwe versie van het defecte/juiste artikel naar je verzenden zodat je binnen 1 week na de melding van je klacht alsnog een vervangend artikel in huis hebt.

De kosten van retourzending in geval van een defect zijn voor onze rekening en storten wij op het voor ons bekende rekeningnummer van de klant.


Niet goed, geld terug

Niet geheel tevreden met jouw aankoop of heb je je vergist? Geen probleem. Bij Wimperwensen kun je een artikel binnen 14 werkdagen ruilen of retourneren. Het is wel van belang dat het product compleet, onbeschadigd en ongebruikt is.
Wanneer je een product wilt ruilen of je geld terug wilt, dien je binnen 14 werkdagen hiervoor een aanvraag in te dienen bij onze klantenservice.Vermeld hierbij altijd om welk artikel het gaat en het factuurnummer. Na ontvangst van de aanvraag bij de klantenservice ontvang je per e-mail verdere instructies over de verdere afhandeling. Nadat de artikelen retour zijn ontvangen, indien mogelijk in de originele verpakking, wordt het aankoopbedrag inclusief de verzendkosten binnen 14 dagen na de ontvangstdatum van de retourzending op jouw rekening gestort. De portokosten van de retourzending zelf zijn voor jouw rekening.