Wimperwensen.com wordt Marie-Jose.co!

Isopropyl Cloprostenate

Welke werkzame stof bevat Aphro Celina Eyelash?

De hype van Wimperserums is begonnen in 2008 met de lancering van Latisse. De fabrikant van Latisse (Allergan) merkte tijdens de ontwikkeling van een medicijn tegen staar dat de werkzame stof Bimatoprost (een zogenaamde prostaglandine) wimpers langer, donkerder en voller maakte!

In Amerika mogen cosmetische producten geen medische resultaten (zoals langere wimpers) claimen. Daarom is Latisse daar enkel op doktersvoorschrift te verkrijgen. In Europa is het gebruik van prostaglandines voor cosmetisch gebruik wel toegestaan. In Aphro Celina Eyelash wordt met veel succes de werkzame stof Isopropyl Cloprostenate (een soortgelijke prostaglandine als Bimatoprost) gebruikt. Klinische studies hebben bewezen dat deze stof de haarwortels van wimpers (her)activeert en de groeifase van de wimpers verlengt. Van ons wimpergroeimiddel Aphro Celina Eyelash zeggen nagenoeg al onze klanten: HET WERKT ECHT!

Isopropyl Cloprostenate is trouwens ook de werkzame stof in Aphro Celina Eyebrow Serum en Aphro Celina Hair Serum.

Wat zijn eventuele bijwerkingen van een wimperserum met prostaglandine?

Indien je last hebt van een oogaandoening, adviseren wij, voordat je het wimperserum gebruikt, advies te vragen aan een oogarts. 

Irritatie van huid, jeukend gevoel wimperrand

Het eerste gebruik kan tot een lichte tinteling of prikkelend gevoel van de wimperrand leiden. Dit kan 3 - 5 dagen aanhouden, totdat de huid gedesensibiliseerd is. Bij huidirritatie of roodheid het gebruik onmiddellijk staken, want dan ben je waarschijnlijk allergisch voor een bestanddeel van het wimperserum. Of het wimperserum is in contact gekomen met vreemde stoffen.

Besmetting van het wimperserum of van de applicator

Wees voorzichtig met de flacon en de applicator. Zorg ervoor dat er geen vreemde stoffen in aanraking komen met het wimperserum of de applicator. Op die manier is het immers mogelijk dat deze stoffen bij het aanbrengen van het serum infecties teweeg brengen.

Haargroei buiten de behandelzone

Indien het wimperserum herhaaldelijk in contact komt met huidoppervlak, dan bestaat het risico dat er op die plaats ook haargroei optreedt. Gebruik het wimperserum daarom enkel op de wimperrand (de wortels van de wimpers). Zodra de huid niet meer in contact komt met het wimperserum, verdwijnt de haargroei overigens weer. 

Ooglid-pigmentatie

Het is mogelijk dat de huid van de wimperrand licht verkleurt. Deze pigmentatie verdwijnt, zodra het serum niet meer gebruikt wordt.

Pigmentatie van pupillen

Het is theoretisch mogelijk dat prostaglandines tot een lichte verkleuring van pupillen kunnen leiden. Wij  hebben deze klacht nog nooit ontvangen van klanten. Daarom achten wij de kans op verkleuring zeer klein, maar informeren we je hierover toch.