Wimperwensen.com wordt Marie-Jose.co!

Godefroy Instant Eyebrow Tint

Tips & Tricks voor perfect geverfde wenkbrauwen

Sinds een tijdje verkoopt Wimperwensen de Amerikaanse wenkbrauwverf Godefroy. Deze is inmiddels zo populair en er komen geregeld vragen over. Dus vandaar deze blog met tips & tricks over het verven met Godefroy!

 

Verpakkingen

Godefroy heeft twee verschillende verpakkingen:

Consumenten kit met daarin producten voor 4 verfbeurten. Deze kit bestaat uit 4 verfcapsules, een flesje developer, een mengcupje en houten roerstaafjes.

Professional kit met daarin producten voor 20 verfbeurten. In deze kit zitten 20 verfcapsules, een flesje developer, een mengcupje, een plastic mengstaafje en een penseel.

 

Kleuren 

Beide verpakkingen verf zijn bij ons te koop in 5 verschillende kleuren, te weten light brown (lichtbruin), medium brown (bruin), dark brown (donkerbruin), graphite (antraciet) en natural black (zwart).
 


 

LET OP! 

- Lees eerst de gebruiksaanwijzing voor gebruik

- Dit product is bedoeld voor het verven van wenkbrauwhaartjes

- Dit product is NIET bedoeld voor het verven van wimpers

- Dit product is NIET bedoeld om de huid te verven

- Na contact met de huid zo snel mogelijk verwijderen

- Contact met de huid vergroot de kans op allergische reacties

- Dit product NIET gebruiken na waxen of epileren

 

Voorbereiding voordat je begint 

Alles wat je nodig hebt zit in de kit, dus wat dat betreft hoef je weinig voor te bereiden. Wat wel handig is om te doen is om het oppervlak waarop je je spulletjes neerlegt af te dekken met een placemat of iets anders. Dit om te voorkomen dat er eventueel vlekken op komen.

Verder is goed licht en een wekker/stopwatch heel belangrijk om de inwerktijd goed in de gaten te kunnen houden. Ook adviseren wij een penseeltje voor het nauwkeurig aanbrengen van de verf (deze zit alleen in de professionele kit) en vaseline of afdekcrème.

Lees de gebruiksaanwijzing en kijk hoe lang de inwerktijd is voor de kleur die jij gaat verven! De inwerktijd dient aangepast te worden (minder lang) als je fijne & dunne haartjes hebt en is dus voor iedereen verschillend!

 

Het verven 

Zorg dat de huid en haartjes van je wenkbrauwen goed schoon, vetvrij en droog zijn en bedek de huid rondom je wenkbrauwen met vaseline of afdekcrème. Hiermee voorkom je dat die per ongeluk meegeverfd wordt.

Open een capsule en doe de poeder in het mengcupje. Voeg daar vervolgens dezelfde hoeveelheid developer (ontwikkelaar) bij en meng het geheel goed met het bijgevoegde mengstaafje.

Breng de verf meteen aan na het mengen met een penseeltje op (bij voorkeur) één wenkbrauw en houdt de (inwerk)tijd goed in de gaten. Om te beginnen kun je de helft van de inwerktijd aanhouden, want als je de verf ook maar ietsjes te lang laat zitten dan kan de kleur al veel donkerder uitvallen. Beter iets te kort als iets te lang, want de verf werkt echt heel goed!
 

stopwatch-34108_960_720

Verwijder de verf vervolgens met een vochtig watje of een watje met alcohol om te voorkomen dat de verf verder werkt. Is de kleur goed, dan kun je de andere wenkbrauw verven. Is de kleur te licht, breng dan nogmaals de (resterende) verf aan en laat deze 30 seconden of langer zitten. 

Houdt er rekening mee dat de kleur altijd donkerder lijkt als de haartjes vochtig/nat zijn!

 

Belangrijke wetenswaardigheden

Verkleuring van de verf/huid
Het kan voorkomen dat de verf en/of de huid verkleuren. Dit komt door het oxidatieproces van de verf en het te lang laten staan van de verf na menging. De haartjes krijgen wel altijd de gewenste kleur! De huid kan echter door dit proces een vreemde (geel/groene) kleur krijgen. Het is daarom belangrijk de verf goed van de huid te verwijderen.

Verschillende flesjes & tubes developer
In de professionele kits kunnen 2 soorten flesjes developer zitten: een klein (volledig) gevuld flesje of een grote (tot aan het streepje) gevulde fles. De inhoud van beide flesjes is hetzelfde! In de consumenten kits kan er een flesje of een tubetje met developer zitten.
 

Godefroy nieuwe verpakkingen

 
Waarschuwingen op verpakking

Omdat Godefroy een Amerikaans product betreft staan er op de verpakking en op de gebruiksaanwijzing diverse waarschuwingen over gezondheidsrisico's e.d. Dit is volgens de Amerikaanse wetgeving verplicht, maar is niet van toepassing op Europa.

 

Cat&Bella-Godefory1

Geef een reactie