Wimperwensen.com wordt Marie-Jose.co!

Wenkbrauw historie

Trends door de jaren heen

Wenkbrauwen mogen tegenwoordig weer gezien worden. Ze kunnen niet breed en vol genoeg zijn! Dat dat echter niet altijd het geval is geweest kun je lezen en zien in dit artikel met wenkbrauwtrends uit de vorige en deze eeuw.

Jaren 20

De wenkbrauw is in de loop der jaren aan heel wat trends onderworpen geweest. Geheel afgeschoren en vervangen door een extreem dun lijntje ver doorlopend naast de ogen in de jaren twintig en dertig. Een mooi voorbeeld hiervan zie je op onderstaande foto van de Amerikaanse actrice Clara Bow, die furore maakte in de jaren twintig.

Clara

Jaren 30 & 40

In de jaren dertig en veertig bleef het dunne lijntje, maar de wenkbrauw werd nu hoger getekend. Echt typerend voor die tijd is die verbaasde look van de hoog opgetrokken wenkbrauw. Legendarische actrice Marlene Dietrich is met haar verleidelijke look een waar stijlicoon geworden!

Marlene

 

Jaren 50

Maar daarna kwam de jaren vijftig. De wenkbrauw kwam weer terug in volle glorie. En wie kent ze nou niet, die prachtige volle wenkbrauwen van actrice Audrey Hepburn.

Audrey

 

Jaren 60 & 70

In de jaren zestig en zeventig werden de wenkbrauwen zorgvuldig gestyleerd en wordt er behoorlijk wat aandacht besteed aan de omlijsting van de ogen. Brits supermodel, actrice en zangeres Twiggy, met haar droevige blik en lange onderwimpers, is hiervan een schoolvoorbeeld.

 

Jaren 80

Maar in de jaren tachtig lijken vrouwen niet eens te weten wat epileren is! Dikke borstelige wenkbrauwen zijn de trend. Puur natuur is kenmerkend voor de wenkbrauwen in deze periode. Zoals je duidelijk kunt zien op deze foto van stijlicoon & queen of pop: Madonna.

Madonna

 

Jaren 90

De epileerpincet wordt weer gevonden in de jaren negentig. Maar de wenkbrauwen blijven toch liefst een natuurlijke & volle uitstraling hebben.

De laatste jaren zijn de wenkbrauwen echter zeer aanwezig. Lekker vol en liefst donker gekleurd. Het wenkbrauwen stijlicoon van dit moment is het Britse fotomodel, mannequin en actrice Cara Delevingne.

Cara